Bitcoin on hajautettuun vertais verkkoon perustuva, maailmanlaajuinen, lupaa kyselemätön digitaalinen valuutta.

Mikä On Bitcoin?

Bitcoinin ymmärtäminen.

Bitcoin on sekä kryptovaluutta että viittaus teknologiaan, se on ensimmäinen täysin läpinäkyvä, matematiikkaan pohjautuva valuutta, jota keskittyneet resurssit eivät voi hallita. Protokollan kehitti tuntematon cypherpunk, joka käytti aliasta Satoshi Nakamoto. Satoshi loi white paperin, jossa hahmoteltiin luotettavan maksujärjestelmän tarve, joka voisi toimia hajautetussa vertaisverkossa.

Keksintö oli merkittävä, koska se tarjosi ratkaisun ongelmaan nimeltä ”double-spending”, mikä tarkoittaa, että se on suunniteltu käyttämään salaustekniikkaa väärentämisen estämiseksi. Bitcoinin edistyksellinen salaustekniikka ei vain pidä varojasi turvallisena, vaan tarjoaa sinulle myös paremman varainhoidon ja yksityisyyden.

Kryptovaluutat, kuten Bitcoin, sallivat digitaalisen tiedon vaihdon ja mahdollisuuden ostaa tai myydä tavaroita ja palveluita Internetissä ilman tarvetta yhidstää itseään todelliseen identiteettiin.

Bitcoin-verkko syntyi 3. tammikuuta 2009 Satoshi Nakamoton louhittaessa geneesilohkon, joka sisälsi 50 bitcoinia. Upotettuna tämän lohkon koodauspohjaan normaalin datan kanssa, oli seuraava teksti:

The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.

Raaka Hex Versio Genesis Lohkosta - Mikä On Bitcoin?
Raaka Hex versio genesis lohkosta.

Miksi Bitcoin?

Bitcoin syntyi keskittyneiden instituutioiden seurauksesta.

Give me control of a nation’s money and I care not who makes the laws.”

“I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the British Empire. And I control the money supply.”


-Mayer Amschel Rothschild, founder of the Rothschild banking dynasty.

Parasta Bitcoinissa on sen hajautettu rakenne, mikä tarkoittaa, että se antaa voiman takaisin ihmisten käsiin. Normaalisti keskitetyssä järjestelmässä kaikki rahat ja tietomme tallennetaan, päivitetään ja hallitaan keskitettyjen palvelimien kautta, jotka edellyttävät meiltä luottamusta kolmansiin osapuoliin. Tämä tarkoittaa, että kun ydinjärjestelmää hakkeroidaan, se toimii yhtenä virhepisteenä, mikä tekee tiedoistasi erittäin haavoittuvan. Esimerkiksi, jos maan tietokantaan murtaudutaan, sillä voi olla huolestuttava vaikutus koko talouteen, mukaan lukien pankit, yritykset ja yksittäiset kuluttajat. Ja koska et itse edes omista näitä tietoja, pankit ja laitokset voivat tehdä niillä mitä haluavat, esimerkiksi estää sinua tekemästä kauppaa ja niin edelleen.

Hajautetut verkot toimivat eri tavalla, tiedot voidaan hajottaa palasiksi ja salata. Mitä enemmän käyttäjiä verkolla on, sitä hajautetumpi ja turvallisempi siitä tulee. Tämä luo useita pisteitä, johon on hyökättävä verkon kukistamiseksi. Toisin kuin pankit ja laitokset, Bitcoinin lähdekoodi on täysin avoin, mikä tarkoittaa, että jokainen, joka ymmärtää koodaus kieltä, voi tarkistaa sen ja osallistua siihen. Mitään ei ole piilotettu. Kun omistat Bitcoineja, rahat lukitaan julkiseen pääkirjaan ja niitä voi käyttää milloin tahansa oikeilla yksityisillä avaimilla. Tästä syystä mikään kolmas osapuoli, kuten pankki tai laitos, ei kontrolloi sitä, kuinka monta kolikkoa voit lähettää tai vastaanottaa, eikä mikään tapa kykene rajoittaa transaktioitasi.

Bitcoinin avulla voimme selvittää kansainväliset sopimukset välittämättä valuuttakursseista ja lisämaksuja. Bitcoinissa ei ole valtion väliintuloa ja manipulointia, joten ei ole olemassa keskuspankkijärjestelmää‍, joka korottaisi korkoja. Se on myös läpinäkyvä, joten tiedät mitä rahasi kanssa tapahtuu. Yksikään laitos ei voi väärentää tai mielivaltaisesti luoda lisää Bitcoineja Bitcoin-protokollan perussääntöjen vuoksi. Myös inflaatio on ohjelmoitu koodiin, ja tarjonta on kiinteä. Näin tiedämme kuinka nopeasti bitcoineja luodaan, kun ne luodaan, miten ne luodaan ja kuinka monta niitä koskaan tulee olemaan. Kuka tahansa voi tarkastella tarkalleen Bitcoinien kokonaismäärää milloin tahansa, eikä mikään keskitetty kokonaisuus voi vaikuttaa ydinprotokollaan ilman yhteisön yksimielisyyttä.

Bitcoin on todella vallankumouksellista teknologiaa, joka muuttaa yhteiskunnan sääntöjä. Voit alkaa hyväksyä bitcoineja heti sijoittamatta rahaa ja energiaa yksityiskohtiin, kuten perustaa kauppiastiliä tai ostaa luottokorttien käsittelylaitteita. Ja kolmannet osapuolet eivät voi takavarikoida varallisuuttasi saamatta ensin käyttöön yksityisiä avaimia. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä että sinusta tulee oma pankkisi. ?

Originaali Whitepaper
Originaali Whitepaper

Mietitkö koskaan, miksi pankeilla on päivittäinen käyttöraja sinulle? Tämä johtuu siitä, että heillä ei oikeasti ole kaikkia rahojasi. Tätä kutsutaan ”Fractional-Reserve Banking”. Tässä on lisää hyödyllistä tietoa kenelle tahansa, joka on juuri aloittamasa kryptovaluutta seikkailujaan.

Bitcoinin ominaisuudet:


Bitcoinilla on monia erillisiä ominaisuuksia.

Hajautettu – Toisin kuin perinteisissä fiat-valuutoissa, kuten dollareissa, bitcoineja lasketaan liikkeelle ja hallitaan ilman mitään keskusviranomaista. Bitcoinista vastaavia pankkeja ei ole.

Digitaalinen – Toisin kuin käteinen, Bitcoin on olemassa vain verkossa, niitä ei löydy fyysisinä kolikokkoina tai papereina.

Deflaatiorinen – Protokollan avulla Bitcoinin kokonaismäärä on rajoitettu 21 miljoonaan kolikkoon. Kun yhä useammat ihmiset kiinnostavat, hinta nousee vastaamaan kysyntää.

Suuresti Jaettavissa – Bitcoin voidaan jakaa 8 desimaalin tarkkuudella, Bitcoinin pienin yksikkö on nimeltään satoshi: 0.00000001

Peruuttamaton – Bitcoin on suunniteltu peruuttamattomaksi, kun tapahtuma on lähetetty, sitä ei voida peruuttaa, ellei uusi omistaja suostu palauttamaan kolikkoja sinulle. Tietäen tämän, on erittäin tärkeää olla varma, että transaktiotietosi ovat oikein.

Pysyvä – Jokainen Bitcoin-tapahtuma tallennetaan pysyvästi lohkoketjuun, eikä sitä voida muuttaa. Bitcoinin lohkoketju on pysynyt turvallisena sen perustamisesta lähtien vuonna 2009

Pseudonyymi – Bitcoinissa kumpikaan lähetykset tai tili ei ole yhteydessä reaalimaailman identiteetteihin. Saat Bitcoineja niin kutsuttuihin osoitteisiin. Jokainen lähetys tapahtuma tallennetaan ikuisesti lohkoketjuun. Mutta jos osoitteesi on koskaan yhdistetty henkilöllisyyteesi, jokainen lähetys tapahtuma linkitetään sinuun.

Rajaton – Kaikki, mitä tarvitaan Bitcoinin lähettämiseen tai vastaanottamiseen, on Bitcoin-lompakko. Kun tapahtuma on lähetetty, vastaanottaja vastaanottaa bitcoinit muutamassa sekunnissa. Koska tämä tapahtuu avoimessa tietokoneverkossa, ei ole väliä missä nämä kaksi ihmistä sijaitsevat. Bitcoin on rajaton ja toimii kaikkialla maailmassa.

Lupaa kyselemätön – Aivan kuten Internet tänään, kuka tahansa maailmassa voi osallistua. Sinun ei tarvitse kysyä lupaa Bitcoinin käyttöön. Se on vain ohjelmisto, jonka kuka tahansa voi ladata ilmaiseksi.

Luottamaton – Voit tehdä Bitcoin-kauppaa muukalaisten kanssa, koska järjestelmä on suunniteltu siten, että kenenkään ei tarvitse luottaa toisiinsa, jotta järjestelmä toimisi.

Kestävä – Bitcoin on hajautettu vertaisverkossa toimiva raha muoto ja koska Bitcoin ei ole keskitetysti hallittu, se toimii yhtä kestävänä kuin internet itse.

Suojattu – Bitcoin käyttää julkisen avaimen salaustekniikkajärjestelmää. Vain yksityisen avaimen omistaja voi käyttää Bitcoinia.

Kuinka Bitcoin toimii?

Se fundamentaalinen asia joka tekee bitcoinista niin hämmästyttävän, on tämä hajoitettu julkinen tilikirja, joka tallentaa kaikki verkon tapahtumat ja johon koko Bitcoin-verkko luottaa. Tätä julkista tilikirjaa kutsutaan lohkoketjuksi. Yksinkertaisesti selitettynä, kaikki vahvistetut tapahtumat suoritetaan erissä, joita kutsutaan lohkoiksi. Kun uusi lohko tulee järjestelmään, se lähetetään Bitcoin node verkkoon validointia varten. Tällä tavalla kaikki käyttäjät voivat seurata kutakin tapahtumaa. Voit ajatella tätä, kuten fyysistä tilikirjaa, jota pankit ylläpitävät. Ainoa ero on, että sitä ylläpitää käyttäjät ja kuka tahansa voi myös käyttää tätä tilikirjaa tapahtuman sovittamiseen.

Bitcoinin avoimen lähdekoodin luonteen vuoksi kuka tahansa voi ruveta täysin validoivaksi nodeksi ja alkaa pitää kirjaa lohkoketjusta lataamalla Bitcoinin alkuperäisen ohjelmiston, nimeltään Bitcoin Core. Tätä ohjelmaa voi käyttää, tarkistaa ja muokata vapaasti. Bitcoin-core ohjelmistossa on kaikki Bitcoin-protokollan keskeiset säännöt, ja se pitää myös kirjaa koko lohkoketjun-historiasta. Lataamalla koko lohkoketjun tietokoneellesi sinusta tulee verkkoa validoivaksi node. Nodet sisältävät säännöt ja yleislähetystapahtumat kommunikoidakseen keskenään. Mitä enemmän Nodeja verkolla on, sitä jakautuneemmaksi ja turvallisemmaksi se tulee.

Bitcoin-verkossa on kymmeniä tuhansia nodeja ympärimailmaa, joista jokainen sisältää täydellisen kopion julkisesta tilikirjasta. Tästä syystä on mahdotonta tuhota järjestelmää hyökkäämällä vain yhtä kohdetta vastaan, minkä vuoksi millään instituutiolla, pankilla tai hallituksella ei ole valtaa sensuroida Bitcoinia.

Mikä On Bitcoin?

”Toisin kuin perinteisissä fiat-valuutoissa, kuten dollareissa, bitcoineja lasketaan liikkeelle ja hallitaan ilman mitään keskusviranomaista. Sen sijaan se on olemassa vain verkossa. Sitä myös jaetaan, hajautetaan, eikä sitä hallinnoi kukaan yksin, vaan ryhmä ihmisiä, jotka käsittelevät ja turvaavat liiketoimia, nimeltään louhijat.”

Mitä on Bitcoin louhinta?

Louhinta on Bitcoin-verkon selkäranka, louhijat tarjoavat turvallisuuden ja varmistavat Bitcoinin-lähetyksiä. Louhinta tapahtuu erikoistuneella laitteistolla. Louhintatyöntekijöiden tehtävänä on varmistaa uusien lähetyksien (tai lohkojen) ketjuun pääseminen ja pitää ne jonossa. Louhijatyöläiset saavuttavat tämän ratkaisemalla laskennallisen matematiikan ongelman, jonka ratkaiseminen on yhä vaikeampaa. Mitä enemmän tietokoneita Louhintaan osallistuu verkossa, sitä vaikeammaksi, turvallisemmaksi ja hajautetummaksi verkko tulee. Tämä palvelu palkitsee louhijoita uusilla Bitcoineilla ja lähetyskuluilla. Se tarjoaa myös tavan jakaa valuuttaa ilman keskusviranomaista ja antaa myös ihmisille kannustimen verkon turvaamiseen.

Bitcoin-lohkojen palkkio tarjonta on kirjoitettu itse ohjelma tasolle, ja verkoston kaikki osapuolet ovat siitä samaa mieltä. Protokolla on suunniteltu luomaan uusia Bitcoineja kymmenen minuutin välein ja vähentämään louhintapalkkioita puolella joka neljäs vuosi. Inflaation estämiseksi maksimi tarjonta on on rajattu 21 miljoonaan bitcoiiniin. Viimeinen Bitcoin louhitaan vuonna 2140.

Kun Bitcoin ilmestyi ensimmäisen kerran, lohkot oli mahdollista louhia yksinkertaisella kotitietokoneella, kun enemmän tietokoneita liittyi verkkoon, lohkojen ratkaisemisen vaikeudet lisääntyivät ja louhijoiden oli löydettävä tehokkaampia tapoja osallistua. Pian louhijat huomasivat voivansa käyttää grafiikkakortteja tietokoneella ja lopulta yritykset keksivät erikoistuneita louhinta koneita.

Nämä koneet on suunniteltu yhteen tarkoitukseen, ja niitä kutsutaan sovelluskohtaisiksi integroiduiksi piireiksi tai yksinkertaisesti (ASICS). Nämä koneet ovat erittäin tehokkaita siinä, mihin ne on suunniteltu, eli satunnaisten tiivisteiden tuottamiseen mahdollisimman nopeasti. ASICS piirien perustamisen jälkeen Bitcoinin Louhinnasta on tullut erittäin teollistunutta, eikä se ole enää tavallisen kadun tallaajan käytettävissä oleva liiketoiminta.

Mikä on Bitcoin-lompakko?

Bitcoin-lompakko on periaatteessa sama kuin pankkitili. Sen avulla käyttäjät voivat lähettää, tallentaa ja vastaanottaa bitcoineja, hallita yksityisiä avaimia; koodeja, joiden avulla voit käyttää kolikoitasi. Todellisuudessa et tallenna bitcoineja, vaan yksityiset avaimesi, jotka antavat sinulle pääsyn niihin.

Bitcoin-osoitteet ja yksityiset avaimet näyttävät pitkältä numero- ja kirjainjonolta, ja niitä voidaan myös edustaa QR-koodeilla. Tässä on esimerkki näistä:

Julkinen avain / osoite: 13mvq8wD6VxoHrXTVaHPrSwjMwFkYUZxYU

Julkinen Avain
Julkinen avain.

Yksityinen avain: 5KMpGa6X1212AmqUd7kdbhevh63Lbt96LU82eQVSSotgFzCGvQ2

Jos sinä et hallitse yksityisiä avaimiasi, et myöskään omista bitcoinejasi.

Voit käyttää mitä tahansa seuraavista verkkosivustoista etsiäksesi helposti julkista avainta verkossa.

Näiden lohkotutkijoiden avulla voit seurata kaikkia Bitcoin-tapahtumia, jotka tapahtuvat verkossa. Bitcoin-osoitteen etsiminen näyttää kuinka monta kolikkoa on tallennettu ja kaikki sen aikaisemmat tapahtumahistoriat.

Bitcoin on pseudonyymi, koska osoitteeseen ei ole liitetty henkilökohtaisia ​​tietoja, mutta kaikki tapahtumat ovat julkisia. Kuvittele, kuinka tämän tyyppisen tekniikan käyttöönotto voisi muuttaa tapaa, jolla hoidamme instituutioita ja pankkeja. Hallitukset eivät voisi enään rakentaa pommeja tai rahoittaa sotia, ilman että kaikki tietävät siitä. Bitcoinin avulla on mahdollista tehdä maailmasta avoimempi samalla antaen henkilöille oikeuden yksityisyyteen.

Bitcoin Lompakot

Bitcoin lompakot, joita on neljä päätyyppiä: verkko, ohjelmistot, laitteistot ja paperi. Jokaisella näistä on omat edut ja haitat.

  • Online-verkko lompakot – Web-lompakot, kuten pörssit, ovat alhaisimmalla turvatasolla, lompakkojen etuna onkin silti pääsy mistä tahansa Internet-yhteydellä varustetusta laitteesta.
  • Ohjelmisto lompakot – Ohjelmisto lompakot ovat loistava valinta sekä uusille että edistyneille käyttäjille. ne voidaan ladata ja asentaa tietokoneillesi, matkapuhelimiin tai tablet-laitteisiin.
  • Laitteisto lompakot – Laitteisto lompakko on fyysinen laite, joka on suunniteltu kryptovaluutoiden tallentamiseen. Kolme suosituinta laitteisto lompakkoa ovat: TrezorLedger and KeepKey
  • Paperi lompakot – paperi lompakko on paperi, joka sisältää yksityisiä avaimia, jotka on printattu offline-tietokoneesta, jota ei ole koskaan kytketty Internetiin.

Kuinka löytää bitcoineja?

Helpoin tapa hankkia bitcoineja on yksinkertaisesti ostaa niitä, mutta bitcoineja voi myös hankkia muilla tavoilla, tässä on muutamia esimerkkejä.

Osta pörssistä

Voit ostaa Bitcoineja suoraan muilta ihmisiltä tai käyttää myös Bitcoin pörssejä, kuten Coinmotion, Binance, ja Changelly. Aloittelijalle on todennäköisesti helpointa aloittaa joistakin näistä.

Osta bitcoineja kasvotusten.

Markkinapaikat, kuten HodlHodlPaxful, ja LocalBitcoins, yhdistävät paikalliset ostajat ja myyjät ja mahdollistavat käteisen käytön ostaessasi bitcoineja joltakin toiselta joko suoraan tai pankkitalletuksella.

Bitcoin-automaatti

Bitcoin automaatit toimivat kuten tavalliset, niiden avulla henkilö voi vaihtaa bitcoineja ja käteistä. Löydä lähin pankkiautomaatti helposti käyttämällä Coin ATM Radaria, Bitcoin ATM -karttaa.

Ansaitse ilmaisia ​​bitcoineja tai myy tuote tai palvelu bitcoineihin.

Lollin avulla voit ansaita jopa 30% Bitcoin-palkkioita, kun ostat suosikki kaupoistasi. bitify antaa sinun myydä tuotteitasi verkossa bitcoineja vastaan. Purse antaa alennuksia Amazonista, jos maksat Bitcoinilla.

Kuinka suojaat Bitcoinisi?

Bitcoin-lompakko on kuin tavallinen lompakko, jossa on käteistä ja luottokortteja, joten hyvä käytäntö onkin pitää puhelimellasi vain pieni määrät bitcoineja päivittäiseen käyttöön ja pitää loput varat varovammassa ympäristössä.

Parhaat tavat suojata bitcoinejasi

  • Suojaa yksityisiä avaimia elämässäsi
  • Opi suojaamaan yksityisyyttäsi
  • Älä koskaan käytä Bitcoin-osoitteita uudelleen
  • Erilliset lompakot eri tarkoituksiin
  • Luo säännöllisesti useita suojattuja varmuuskopioita

Investoimalla hiukan aikaa näihin vaiheisiin, voit säästää sinun omaisuutesi.

Jos kadotat yksityiset avaimesi, et pääse enään käyttämään varojasi lompakostasi.

Suosittelemme laitteisto lompakoita, kuten Ledger Nano S

Mitä muuta minun pitäisi tietää?


Bitcoin-verot ja -määräykset: Bitcoin säännökset eroavat suuresti maasta toiseen, useimmissa maissa vaaditaan silti maksamaan tulo-, myynti-, palkka- ja myyntivoittoveroa kaikesta arvokkaasta, myös bitcoineista.

Lopulliset ajatukset

Bitcoin on ensimmäinen laatuaan, ja se maalaa tulevaisuuden, joka eroaa huomattavasti nykypäivän fiat-pohjaisesta maailmasta. Tämä on joko jännittävää tai huolestuttavaa suurimmalle osalle ihmisiä. Koska Bitcoinilla ja muilla kryptovaluutoilla on mahdollisuus häiritä käytännöllisesti katsoen kaikkia nykymaailman markkinoita.

Tämä on kuitenkin vain lyhyt yhteenveto Bitcoinista. Jos haluat oppia lisää, tässä on luettelo erityyppisistä resursseista, jotka sisältävät kaiken tason tietoja: alkuperäinen whitepaper, kehittäjien dokumentaatio, wiki tai katsele, kuinka Andreas Antonopoulos selittää kaiken “Bitcoin for Beginners” -videoilla.

Andreas on helposti yksi tunnetuimmista puhujista kun puhutaan Bitcoin- ja Blockchain-teknologiasta.

Andreas M. Antonopoulos on parhaiten myyvä kirjailija, puhuja, kouluttaja ja yksi maailman merkittävimmistä bitcoin- ja avoimen lohkoketjun-asiantuntijoista. Hänet tunnetaan keskusteluista, joissa yhdistyvät taloustiede, psykologia, tekniikka ja peliteoria. Andreaksella on kyky vaivattomasti selittää monimutkaiset lohkoketju kysymykset abstraktista todelliseen maailmaan.

Categories: Bitcoin

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *